Lees voor

Ondermijning

164 keer bekeken

  Het thema Ondermijning is steeds vaker in het nieuws. Maar wat is het eigenlijk? Onder ondermijning verstaan we de vermenging van de onderwereld en de bovenwereld. Door ondermijning wordt de samenleving aangetast. Voorbeelden van ondermijnende criminaliteit zijn hennepteelt, mensenhandel, witwassen, zorgfraude en cybercrime. Mensen die zich hiermee bezighouden verdienen (veel) geld op een oneerlijke manier. De criminele activiteiten zijn niet altijd zichtbaar. Zo kan het voorkomen dat jouw buurman een hennepkwekerij op zijn zolder heeft. Of dat giftig afval van XTC-labs gedumpt wordt in de natuur.

  Gemeenten, Openbaar Ministerie, politie, waterschappen, belastingdienst en andere overheden werken nauw samen aan de bestrijding van ondermijning. Maar het is ook belangrijk dat inwoners alert zijn. Heeft u het gevoel dat iets te mooi is om waar te zijn? Dan is het vaak ook zo. Meld het! Dit kan bij de politie.

  Ook Veiligheidsregio Twente werkt samen met partners aan de bestrijding van ondermijning. Dit doen we in het platform Integrale Veiligheidszorg. Daarbij richten we ons op 3 prioriteiten: hennepteelt, Outlaw Motorcycle Gangs (OMG) en zorgfraude.
  Meer informatie? Kijk ook eens op de website van de politie naar meer informatie over ondermijning.

  Wij hebben hier ieders hulp bij nodig, ook de jouwe. Ken jij iemand die verdient aan criminaliteit? Koopt iemand in jouw omgeving veel dure spullen maar heeft hij of zij geen inkomen? Tip dan de politie via 0900-8844. Kent deze persoon jou ook? Bel M. 0800-7000 en meld misdaad anoniem. Zo zorgen we er samen voor dat misdaad niet loont.

  Terug naar boven

  Veiligheidsregio Twente is een samenwerkingsverband van de gezamenlijke hulpdiensten en de Twentse gemeenten. Wij vinden het belangrijk dat inwoners van Twente zich voldoende voorbereiden op eventuele calamiteiten.