Lees voor

Overzicht actuele nieuwsberichten

Hier vind je een overzicht van recente nieuwsberichten.

Jeugdagent Lotte is op straat én op social media

Ze heeft een bereik waar menig influencer van droomt. Sommige TikTok- of Instagramvideo’s van jeugdagent Lotte worden maar liefst 1,3 miljoen keer bekeken. Niet alleen in haar werkgebied Hengelo-Borne, maar ook ver daar buiten.

28-01-2022

Lees meer

Bijna alles open tot 22.00 uur

De meeste locaties in ons land gaan woensdag 26 januari weer open onder voorwaarden. Naast winkels, het onderwijs, sportclubs, beoefening van kunst en cultuur en contactberoepen zoals kappers, openen vanaf morgen dus ook de horeca, bioscopen, theaters, musea, concertzalen, dierentuinen en pretparken hun deuren. Daarnaast mogen sportwedstrijden buiten eigen clubverband weer en is publiek bij alle sportwedstrijden welkom. Er geldt ook een versoepeling van het quarantaineadvies voor kinderen tot 18 jaar.

25-01-2022

Lees meer

Twentse burgemeester pleiten voor heldere exit-strategie coronabeleid

Wij, de 14 Twentse burgemeesters, pleiten voor een heldere exit-strategie over het coronabeleid. Wij roepen het kabinet op om uiterlijk dinsdag 25 januari, de dag van de persconferentie, duidelijkheid te geven over deze strategie. Ook vragen we perspectief voor de langere termijn. Logische en uitlegbare stappen en maatregelen zijn nodig voor onze samenleving.

20-01-2022

Lees meer

Winkels, sportclubs en kappers weer open per zaterdag 15 januari

Voor sport, beoefening van kunst en cultuur, contactberoepen, detailhandel en onderwijs in Nederland is vanaf zaterdag 15 januari 2022 weer meer mogelijk. Het kabinet heeft besloten dat winkels, sportclubs, muziekscholen en contactberoepen zoals kappers weer open kunnen. Er geldt ook een aanscherping voor het dragen van een mondkapje. Het snel toenemende en hoge aantal besmettingen met de omikronvariant maakt het noodzakelijk om de sluiting van andere locaties voort te zetten. Op dinsdag 25 januari besluit het kabinet opnieuw of er meer kan.

14-01-2022

Lees meer

Veiligheidsregio Twente is een samenwerkingsverband van de gezamenlijke hulpdiensten en de Twentse gemeenten. Wij vinden het belangrijk dat inwoners van Twente zich voldoende voorbereiden op eventuele calamiteiten.