Lees voor

3 december controlebericht NL Alert

26-11-2018

NL-Alert wordt ingezet bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties, uiteenlopende noodsituaties zoals bij grote branden, noodweer, gaslekkage of vervuiling van drinkwater. Door de informatie uit een NL-Alert te delen, zorgen we er samen voor dat iedereen weet wat er aan de hand is en wat je het beste kunt doen. Om zoveel mogelijk mensen te informeren en te alarmeren bij een ramp in hun omgeving, breidt NL-Alert uit naar aanvullende kanalen, zoals digitale vertrekborden bij bus, tram- en metro haltes.

Op 3 december stuurt de overheid een controlebericht uit. Je kunt dan zien of je NL Alert goed hebt ingesteld. Veel telefoons die in Nederland worden verkocht, zijn al ingesteld voor NL-Alert. Op sommige toestellen, zoals de iPhone, moet je dit zelf doen. Ga nu naar www.nl-alert.nl en stel je mobiel in.

 

Veiligheidsregio Twente is een samenwerkingsverband van de gezamenlijke hulpdiensten en de Twentse gemeenten. Wij vinden het belangrijk dat inwoners van Twente zich voldoende voorbereiden op eventuele calamiteiten.