Lees voor

Geen gevaar kerncentrale Lingen

16-11-2017

In de Tubantia van donderdag 16-11 staat een bericht over een lek bij de kerncentrale in Lingen. Het betrof een lekkende leiding die vervangen wordt. Dit is regulier onderhoud. Er is geen sprake, ook niet geweest, van gevaar voor de gezondheid of de veiligheid.

Zeer regelmatig worden er controles uitgevoerd en wordt er onderhoud gepleegd bij de kerncentrale in Lingen. Het lek werd gevonden bij onderhoud aan een koelwatersysteem. Alles wat men vindt bij onderhoud en controles, wordt geclassificeerd middels de INES schaal. De INES schaal loopt van 0 tot 7.  Het betrof hier een INES 0 melding. Een INES 0 melding is een melding van een gebeurtenis die weinig gevolgen heeft, maar wel belangrijk is om vast te leggen, zodat men er van kan leren. Meer informatie over dit soort meldingen vind je hier.

Veiligheidsregio Twente is een samenwerkingsverband van de gezamenlijke hulpdiensten en de Twentse gemeenten. Wij vinden het belangrijk dat inwoners van Twente zich voldoende voorbereiden op eventuele calamiteiten.