Lees voor

Is jouw huis inbraakbestendig?

25-11-2016

Een veilig huis in een veilige wijk geeft een veilig gevoel. Het zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar dat is het helaas niet altijd. Woninginbraak komt nog steeds veel voor. Wanneer er bij jou of bij jou in de buurt wordt ingebroken, ontvang je thuis van je gemeente een brief waarin je een gratis preventieadvies wordt aangeboden. In de afgelopen periode zijn al bijna 3000 inbraakpreventieadviezen afgegeven in Twente, ter voorkoming van woninginbraken. En dit heeft effect. Het aantal woninginbraken in Twente neemt de afgelopen jaren af, onder andere door deze preventieadviezen.

Zelf preventieadvies aanvragen
Je kunt ook zelf een gratis preventieadvies aanvragen. De check wordt uitgevoerd door een onafhankelijke, gecertificeerde adviseur. Deze adviseur kijkt alleen naar de veiligheidsstatus van je woning. Als er iets kan worden verbeterd, dan krijg je tips over hoe je dit op eenvoudige wijze kunt doen. Preventieadvies aanvragen? Neem dan contact op met de adviseurs van Noaberbouw voor het inplannen van een afspraak. Dat kan telefonisch via nummer 074-2653638 of per mail pkvw@noaberbouw.nl.

Veiligheidsregio Twente is een samenwerkingsverband van de gezamenlijke hulpdiensten en de Twentse gemeenten. Wij vinden het belangrijk dat inwoners van Twente zich voldoende voorbereiden op eventuele calamiteiten.