Lees voor

Lockdown is verlengd

02-02-2021

Tijdens de persconferentie van dinsdag 2 februari heeft minister-president Rutte laten weten dat de lockdown wordt verlengd tot in ieder geval 2 maart. 

Het aantal besmettingen per dag neemt af en ook in het ziekenhuis wordt het langzaam iets minder druk. Maar nieuwe varianten van het coronavirus winnen snel terrein in Nederland. Dat is zorgelijk, want die varianten zijn besmettelijker en kunnen leiden tot een nieuwe golf van besmettingen. We moeten nieuwe besmettingen nu zo veel mogelijk tegengaan, zodat de ziekenhuizen ook de komende maanden ruimte houden voor coronapatiënten en de reguliere zorg. Daarom heeft het kabinet besloten om de huidige lockdown voort te zetten. Wel gaan basisscholen en kinderopvang vanaf 8 februari weer open. Daarnaast mogen consumenten vooraf geplaatste bestellingen, op vooraf afgesproken tijden, ophalen bij de winkel. 

De avondklok geldt vooralsnog tot 10 februari 04.30 uur. Of deze wordt verlengd wordt over enkele dagen bekend gemaakt.  

Meer informatie over de verlengde lockdown is te vinden op de pagina van de Rijksoverheid.

 

Veiligheidsregio Twente is een samenwerkingsverband van de gezamenlijke hulpdiensten en de Twentse gemeenten. Wij vinden het belangrijk dat inwoners van Twente zich voldoende voorbereiden op eventuele calamiteiten.