Lees voor

Maatregelen tegen Corona blijven gelden

23-03-2021

De besmettingen met het coronavirus nemen toe. Het aantal coronapatiënten op de intensive care stijgt. De derde golf begint zichtbaar te worden. Daarom wordt het huidige pakket maatregelen verlengd.
Dit pakket wordt in ieder geval verlengd tot 20 april. Op 13 april vindt er opnieuw een persconferentie plaats om te bespreken wat er na 20 april mogelijk is. Hieronder vindt u de bijzonderheden uit de persconferentie van 23 maart:

Avondklok
Eén maatregel wordt iets aangepast: vanaf 31 maart gaat de avondklok een uur later in; om 22.00 uur.

Hoger onderwijs
Het kabinet kijkt momenteel naar het gebruik van zelftesten in het onderwijs. Voor het hoger onderwijs is het streven dat studenten straks weer 1 dag per week les op locatie kunnen volgen. Dit kan op zijn vroegst 26 april.

Het reisadvies
Het reisadvies wordt verlengd tot 15 mei. Dit betekent: blijf in Nederland. Reis niet naar het buitenland tot en met 15 mei, tenzij dit strikt noodzakelijk is. Dit geldt dus ook voor de meivakantie.
In april start het kabinet samen met de reis- en vervoerssector met proefreizen naar het buitenland. Die geven inzicht hoe we straks weer veilig en verantwoord op vakantie kunnen naar andere landen. Voor meer informatie kijk op deze pagina van de Rijksoverheid

Veiligheidsregio Twente is een samenwerkingsverband van de gezamenlijke hulpdiensten en de Twentse gemeenten. Wij vinden het belangrijk dat inwoners van Twente zich voldoende voorbereiden op eventuele calamiteiten.