Lees voor

Paasvuur

18-04-2019

Ieder jaar worden in delen van het land op eerste en tweede paasdag paasvuren aangestoken. Het paasvuur is eeuwenoude traditie. Niet alleen in Nederland maar in meerdere delen van Europa. Van vroeger uit worden de paasvuren in katholieke plaatsen op zondag aangestoken en op overige plekken op paasmaandag. In Nederland zijn de meeste vuren in Drenthe, Groningen, Overijssel en Gelderland.

Vergunning
Om een paasvuur aan te mogen steken, is een vergunning verplicht. Deze vergunning, een stookontheffing, is aan te vragen bij de gemeente. De brandweer adviseert de gemeenten onder andere over de maximale grootte van de paasbult, veilige afstanden voor publiek en natuurbrandrisico's. Op dit moment is het erg droog. Daarom is in een aantal gemeenten, waaronder gemeenten in Twente, besloten om de paasvuren dit jaar niet door te laten gaan.

Meer informatie over de droogte vind je op de website van de brandweer.

Veiligheidsregio Twente is een samenwerkingsverband van de gezamenlijke hulpdiensten en de Twentse gemeenten. Wij vinden het belangrijk dat inwoners van Twente zich voldoende voorbereiden op eventuele calamiteiten.