Lees voor

Rotary Enschede wil eerlijk spel in Twente

08-03-2018

Wat een mooie avond bij de Rotary Enschede. Je gaat het pas zien als je het doorhebt. Aan de hand van praktijkvoorbeelden met veel foto's hebben we het thema ondermijning in Twente bekeken. Ondermijning is georganiseerde criminaliteit die dichtbij is. Gastsprekers waren Nicole Lieve, programmaleider ondermijning Veiligheidsregio Twente, en Ilona Vos, adviseur veiligheid gemeente Enschede. Initiatiefnemer was Violette van Heek, coördinator Veiligheidsnetwerk Oost-Nederland.

Geraakt door effect van criminaliteit in Twente
De meneer van Humanitas die veel voorbeelden kon aanvullen uit zijn praktijk, hoe kwetsbare mensen slachtoffer worden van criminelen, scholieren geronseld worden voor vervoer van pakketjes of gebruikt worden als geldezels. De gepensioneerde meneer die op hoog niveau heeft gefunctioneerd in politiek Den Haag, die het ontbreken van nieuwe moraal als een van de oorzaken feilloos in een mooi betoog kon schetsen. De meneer uit het ziekenhuiswezen die vanuit zijn praktijk aanvullingen kon geven hoe big data een rol kunnen spelen om specifieker te gaan interveniëren. De voorzitter die het vakmanschap van de professionals in de frontlinie, die zoveel weten, weer op de kaart wil zetten. De meneer die op de lijst staat voor een politieke partij in de gemeenteraad. Iedereen was geboeid en gegrepen door de intensiteit en het effect van deze vervorming van criminaliteit in Twente.

We willen eerlijk spel in Twente
Nee, deze mensen hebben het door en willen het niet in Twente. Er is een bijzondere nieuwe verbinding gelegd met de overheid en de lokale community. We willen eerlijk spel in Twente. Na de Rotary Hengelo en Enschede volgt hierover in april een thema-avond bij de Rotary Usselo.

Veiligheidsregio Twente is een samenwerkingsverband van de gezamenlijke hulpdiensten en de Twentse gemeenten. Wij vinden het belangrijk dat inwoners van Twente zich voldoende voorbereiden op eventuele calamiteiten.