Lees voor

SA-INT nieuwe partner cameratoezicht veiligheidsregio

05-04-2017

Per 1 april zijn SA-INT Security en Veiligheidsregio Twente een samenwerking aangegaan voor het uitkijken van de  camerabeelden in de Regionale Toezichtsruimte. Gemeenten kunnen de Regionale Toezichtsruimte inschakelen bij het uitkijken van camerabeelden.

Observeren en monitoren
In de binnensteden van Enschede en Hengelo hangen camera’s. Deze camerabeelden worden 24/7 opgenomen. Op uitgaansavonden worden ze live uitgelezen in de Regionale Toezichtsruimte (RTR) van Veiligheidsregio Twente. Door goed te observeren en monitoren is een cameraobservant in staat om situaties vroegtijdig te herkennen, waardoor een incident goed in beeld kan worden gebracht. De RTR staat hierbij rechtstreeks in contact met Meldkamer Twente om hulpdiensten zo snel mogelijk te alarmeren. Door het herkennen van incidenten en de betrokkenen wordt bewijsmateriaal vastgelegd en de pakkans aanzienlijk vergroot.

Leefbaarheid vergroten
Daarnaast kunnen zij de leefbaarheid van de binnenstad in de gaten houden. Door het melden van bijvoorbeeld kapotte straatverlichting, graffiti of hangjongeren bij de gemeente kan dit aangepakt worden. Dankzij de flexibel inzetbare camera's is ook cameratoezicht mogelijk bij grootschalige evenementen en tijdelijke overlast-situaties in gemeenten.

 

Veiligheidsregio Twente is een samenwerkingsverband van de gezamenlijke hulpdiensten en de Twentse gemeenten. Wij vinden het belangrijk dat inwoners van Twente zich voldoende voorbereiden op eventuele calamiteiten.