Lees voor

Succesvolle oefening #ALERT2016

11-11-2016

Van 7 tot en met 10 november heeft Defensie in samenwerking met verschillende organisaties een grootschalige rampenoefening in Veiligheidsregio Twente gehouden. Bij de oefening waren onder andere Urenco, ETC, Penitentiaire Inrichting Almelo, Vitens en de verschillende hulpdiensten betrokken.

In de drie oefendagen werden bij elk van de samenwerkingspartners scenario’s geoefend. Zo zijn er 150 gedetineerden, gespeeld door ROC leerlingen, vanuit PI Almelo geëvacueerd. Daarnaast werd er geoefend met een mobiele ontsmettingspost, bewaken en beveiligen, uitval van drinkwatervoorziening bij Vitens en een incident bij Urenco.

De nadruk bij de oefening lag op de militair-civiele samenwerking tijdens een crisis. Een primeur daarbij was de samenwerking met een Duitse militaire eenheid. De kans dat een dergelijke ramp zich echt voordoet is zeer klein. Toch is het belangrijk om regelmatig te oefenen. Alle betrokken partijen waren tevreden over de oefening. 

 

Foto: Ministerie van defensie

Veiligheidsregio Twente is een samenwerkingsverband van de gezamenlijke hulpdiensten en de Twentse gemeenten. Wij vinden het belangrijk dat inwoners van Twente zich voldoende voorbereiden op eventuele calamiteiten.