Lees voor

Vacature | Financieel adviseur (32 tot 36 uur)

02-01-2022

Je bent een integer en initiatiefrijk mens die met een frisse blik naar het taakveld Financiën kijkt. Daarnaast weet je mensen te verbinden en kun je snel schakelen als de situatie erom vraagt. Heb jij talent in het onafhankelijk adviseren en heb je affiniteit met cijfers? Dan ben jij de financieel adviseur die wij zoeken!

Het team

Samen met twee medewerkers financiële administratie, twee financieel adviseurs, een specialist financiën en een controller vorm jij het taakveld Financiën. Vrijdag is onze teamdag en zitten we met z’n allen op één van onze locaties in Enschede en stemmen dan alle lopende thema’s met elkaar af. Het taakveld Financiën maakt deel uit van het team Beleid & Strategie dat uit twintig professionals bestaat. Andere taakvelden zijn Communicatie, Beleid, Inkoop en Verzekeringen. We werken nauw samen met overige professionals binnen Veiligheidsregio Twente.

Wat ga je doen?

Je adviseert budgethouders binnen Veiligheidsregio Twente (GHOR Twente, het Veiligheidsbureau en Brandweer Twente) over diverse soorten financiële vraagstukken. Je geeft hen gevraagd en ongevraagd advies over (financiële) consequenties van o.a. beleidskeuzes. Daarbij kun jij voor de budgethouders de vertaalslag maken van financiën. Daarnaast heb je een toetsende rol: jij bewaakt de bestuurlijke kaders, beheerst de financiële processen en ziet toe op naleving van de geldende (financiële) wet- en regelgeving.

De komende jaren spelen er een aantal belangrijke thema’s, waarbij zowel je team als jij zelf een inhoudelijke bijdrage levert aan:

  • De uitvoering en verder ontwikkeling van de P&C-cyclus (o.a. begroting en jaarrekening).
  • Het opstellen van rapportages en het verbeteren van de financiële informatievoorziening.
  • Deelname aan diverse projectgroepen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de transitie van de nieuwe meldkamer, nieuwbouwprojecten van kazernes en het in huis halen van nieuwe dienstverleningsvormen.

Wat vragen wij van jou?

Wij zoeken een energieke en nauwkeurig ingestelde collega die met een frisse en open blik naar zaken kijkt. Jij komt met jouw persoonlijkheid gemakkelijk in verbinding met anderen en je beweegt je soepel door de organisatie. Je bent analytisch sterk en kunt goed en gedegen adviseren. Je blijft nieuwsgierig, je hebt een proactieve houding en hebt affiniteit met de bestuurlijke omgeving.  

Om deze rol goed te kunnen vervullen beschik je in ieder geval over:

  • HBO werk- en denkniveau en bij voorkeur enige jaren werkervaring. Een financiële opleiding is geen must, wij maken jouw graag wegwijs in dit vakgebied;
  • Goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden
  • Een klantgerichte, positief kritische en onafhankelijke houding;
  • Goede Office vaardigheden, voor Excel beschik je over meer dan de basisvaardigheden of je bent bereid om een cursus Excel voor gevorderden te gaan volgen;
  • Een geldig rijbewijs.

Wie zijn wij?

De Veiligheidsregio Twente (VRT) is een innovatieve netwerkorganisatie. Onze voornaamste taak is om diegenen die wonen en werken in Twente een veilige leefomgeving te bieden en hulp te bieden tijdens dreigende crises en rampen. Wij zijn professionals die luisteren naar wat maatschappelijke partners en de mensen in Twente van ons vragen. Mede daardoor zijn wij in staat om onze wettelijke taken op een innovatieve wijze tegen acceptabele kosten uit te voeren.

Wat bieden wij jou?

We bieden je de ruimte om jezelf te ontwikkelen en te groeien in deze functie. Ook behoort een rol in de crisisorganisatie tot de mogelijkheden. Je standplaats is de brandweerkazerne aan het Spaansland in Enschede. Je bent ook regelmatig te vinden op onze andere locaties in Twente of vanuit huis. Je salaris bedraagt maximaal €4.450,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek (schaal 10).

In eerste instantie krijg je een aanstelling voor één jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. Wij kennen prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een Individueel Keuze Budget ter hoogte van 17.05%, een goede pensioenregeling en flexibele werktijden.

Handig om te weten

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een interne kandidaat.

Meer weten?

Vraag het Dennis
Controller en coördinator taakveld Financiën
d.ellenbroek@vrtwente.nl
06 10 48 40 87

Interesse?

Je interesse kun je kenbaar maken door je sollicitatie (CV + motivatiebrief) te mailen naar personeel@vrtwente.nl.

Veiligheidsregio Twente is een samenwerkingsverband van de gezamenlijke hulpdiensten en de Twentse gemeenten. Wij vinden het belangrijk dat inwoners van Twente zich voldoende voorbereiden op eventuele calamiteiten.