Lees voor

Vacature: Projectcoördinator risicobeheersing

22-04-2021

Wil jij graag een bijdrage leveren aan een veilig Twente? Heb je een brede maatschappelijke interesse? Heb je vaardigheden in projectleiderschap? Dan ben jij wellicht een geschikte kandidaat voor deze functie! Voor Veiligheidsregio Twente (VRT), onderdeel Veiligheidsbureau, zoeken we een: 

Projectcoördinator risicobeheersing (28-36 uur)

Wat ga je doen?

Het doel van risicobeheersing bij VRT is de veiligheid van Twente te vergroten door veiligheidskansen te benutten en (potentiële) risico’s in Twente te signaleren, monitoren en waar mogelijk maatregelen te treffen. De vakgroep risicobeheersing stelt kaders voor de thema’s en coördineert de vervolgacties. Brandweer, politie, gemeenten, GHOR (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio) en andere partners zijn vertegenwoordigd in de vakgroep.

In deze nieuwe functie als projectcoördinator risicobeheersing maak je onderdeel uit van het Veiligheidsbureau en van de vakgroep Risicobeheersing. Je coördineert verschillende projecten op het gebied van risicobeheersing en vervult daarbij de rol van spin in het web. Bijvoorbeeld de ontwikkeling van een dynamisch risicoprofiel van Twente, het opstellen van een zorgrisicoprofiel, het thema cyberveiligheid of het thema nucleaire risico’s. Je scant de samenleving op nieuwe risico's die op ons afkomen, je legt contacten met organisaties die daarin een rol (kunnen) spelen en je beschouwt de rol van de VRT. Je schakelt met veel verschillende personen, zowel in onze eigen organisatie als regionaal en landelijk. 

De volgende werkzaamheden staan centraal:

 • Je coördineert en geeft uitvoering aan verschillende projecten.
 • Je bent een aanspreekpunt en strategisch meedenker voor verschillende veiligheidsthema’s, waaronder nucleaire veiligheid en andere risico's beschreven in het risicoprofiel van de VRT.
 • Je adviseert de directie en/of bestuur ten aanzien van de veiligheidsthema’s.
 • Je neemt deel aan bovenregionale en landelijke overleggen en projecten.
 • Je bent lid van de Vakgroep risicobeheersing

Wat vragen we van jou?

Wij zijn op zoek naar een proactieve collega met goede organisatorische kwaliteiten. Daarnaast heb je:

 • Aantoonbare netwerkvaardigheden en ervaring in samenwerken
 • Vaardigheden in het onderhouden en opbouwen van contacten
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden
 • HBO+ werk- en denkniveau (bijvoorbeeld de opleiding Integrale Veiligheidskunde)
 • Een enthousiasmerende en ondernemende attitude
 • Affiniteit met risicobeheersing en veiligheid
 • Politiek/bestuurlijke sensitiviteit
 • Vaardigheden in projectleiderschap
 • Zin om te pionieren

Wat kun je van ons verwachten?

We hebben niet alleen een open werkplek, maar ook een informele werksfeer. Op het Veiligheidsbureau zit je regelmatig naast verschillende collega’s van de eigen organisatie, maar ook van gemeenten en veiligheidspartners. We bieden afwisselend werk en interessante ontmoetingen met collega’s en partners.

Onze nieuwe collega krijgt een aanstelling 28-36 uur per week. In eerste instantie betreft het een tijdelijke functie voor twee jaar. Aanstelling zal eerst tijdelijk voor een jaar zijn, met uitzicht op een tweede jaar. Detachering vanuit je huidige functie is mogelijk.

De functie is voorlopig ingedeeld in schaal 10 (max. €4494 bruto per maand bij een 36-urige werkweek). Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Wij kennen prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een Individueel Keuze Budget ter hoogte van 17.05%, een goede pensioenregeling en flexibele werktijden.

Meer weten of solliciteren?

Wil je meer weten over de functie? Bel dan met Jacqueline aan de Stegge, directiesecretaris Veiligheidsregio Twente. Zij is bereikbaar op tel. 06-57873541. Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Bel dan met Sandra Groeneveld, Adviseur HR & Beleid.  Zij is bereikbaar op telefoonnummer: 06-41392606.

Wil je solliciteren? Laat ons dan weten waarom we jou moeten uitnodigen door een e-mail te sturen naar personeel@vrtwente.nl.  Reageren kan tot en met zondag 9 mei. De eerste gespreksronde vindt plaatst op gespreksronde vindt plaats op 19 mei in de middag.

Handig om te weten

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een interne kandidaat. 


Samen werken aan een veilig Twente
Veiligheidsregio Twente (VRT) is een samenwerkingsverband van hulpdiensten en gemeenten. Samen met onze partners werken we aan een veilig Twente. Wij zijn de drijvende en bindende kracht achter een goede hulpverlening en het voorbereiden op en bestrijden van rampen en crises. De VRT coördineert de aanpak van grote ongelukken, rampen en crises zoals grote branden, een ongeval met gevaarlijke stoffen of terrorisme. Onze organisatie bestaat uit de onderdelen Veiligheidsbureau, GHOR en Brandweer Twente.

Wil je meer over onze organisatie weten, kijk dan op de website Veiligheidsregio Twente

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Veiligheidsregio Twente is een samenwerkingsverband van de gezamenlijke hulpdiensten en de Twentse gemeenten. Wij vinden het belangrijk dat inwoners van Twente zich voldoende voorbereiden op eventuele calamiteiten.