Lees voor

Vanaf 27 juli nieuwe inreisbeperkingen voor Duitsland vanuit Nederland

26-07-2021

Vanaf dinsdag is Nederland voor Duitsland een hoogrisicogebied. Reden hiervoor is het aantal coronabesmettingen in ons land.  

Plaatsvervangend voorzitter Arco Hofland over de aangescherpte maatregelen: “Door de hoge besmettingscijfergelden inreisbeperkingen voor Duitsland vanuit Nederland. Het virus kent geen landgrenzen en daar moeten we ons gedrag op aanpassen. Ik roep iedereen in Twente op om zijn of haar verantwoordelijkheid te nemen over de keuze om over de grens te gaan. Ga je naar Duitsland? Volg de daar geldende coronamaatregelen en ga goed voorbereid op reis. 

De volgende inreisbeperkingen gelden wanneer je naar Duitsland gaat;  

  • Ben je de afgelopen 10 dagen in Nederland en geen ander risicogebied geweest? Dan moet je je vóór vertrek registreren via www.einreiseanmeldung.de. Ook moet je vóór vertrek op de registratiewebsite jouw (digitaal) vaccinatiebewijs, herstelbewijs of ook jouw negatief testresultaat uploaden. Bij aankomst in Duitsland gaan reizigers die geen bewijs van herstel of vaccinatie kunnen overleggen in quarantaine.
  • Ook kinderen, ongeacht hun leeftijd, moeten voor vertrek zijn geregistreerd. Alle personen vanaf 12 jaar die geen herstel- of vaccinatiebewijs kunnen laten zien, moeten zich vóór vertrek naar Duitsland laten testen op corona. Daarnaast moeten ook kinderen, ongeacht hun leeftijd, wanneer zij niet over een herstel- of vaccinatiebewijs beschikken na aankomst in Duitsland in quarantaine.
  • Doorreizigers die Duitsland op de snelste weg (transit), rechtstreeks verlaten zijn uitgezonderd van deze maatregelen. Tanken (langs de weg) en kort stoppen (rustmoment) mag wel, maar uit eten, winkelen en overnachten mag niet.
  • In het kader van het grensverkeer kunnen Nederlanders tot 24 uur naar Duitsland inreizen. Dan is er geen verplichting tot registratie of quarantaine, maar wel moet je een negatief testresultaat of een bewijs van vaccinatie of herstel kunnen overleggen. Dit is geen transitregeling.
  • Dat je op doorreis bent of dat je tot 24 uur in Duitsland verblijft, moet je wel kunnen aantonen.
  • Op veel plekken in Duitsland bestaat een mondkapjesverplichting.
  • Ook in Duitsland stijgt de incidentie. Informeer je voor je op reis gaat welke bijkomstige regels voor jouw bestemming in Duitsland gelden.
  • Lees het hele reisadvies door met belangrijke uitleg over onder meer welke vereisten aan testresultaat, bewijs van vaccinatie en herstel zijn gesteld, hoe de quarantaine voortijdig kan worden beëindigd, hoe de uitzonderingen precies zijn geregeld en waar je je moet registreren op de website van Rijksoverheid.

Meer informatie over de inreisbeperkingen voor Duitsland is te lezen op de website van Rijksoverheid. 

Veiligheidsregio Twente is een samenwerkingsverband van de gezamenlijke hulpdiensten en de Twentse gemeenten. Wij vinden het belangrijk dat inwoners van Twente zich voldoende voorbereiden op eventuele calamiteiten.