Lees voor

Testen en vaccineren

  Testen

  Testen op corona is nodig om besmettingen op te sporen en te bestrijden. Maar ook om de samenleving stapje voor stapje te openen. Bekijk voor meer informatie over testen hier de website van Rijksoverheid.

  Direct een afspraak maken? Dit kan makkelijk online via www.coronatest.nl of telefonisch via 0800-1202.

  Testen voor toegang
  In april 2021 zijn er in heel Nederlands evenementen en activiteiten waarbij bezoekers een testbewijs moeten meebrengen. Bezoekers laten zich met een sneltest op corona testen. Is die test negatief? Dan krijgen zij een testbewijs dat zij bij de ingang kunnen laten zien. Welke activiteiten en evenementen hiervoor gepland staan en hoe dit in z'n werk gaat vind je hier.


  Vaccineren

  Met een vaccinatie tegen het coronavirus bescherm je jezelf, maar ook je familie, vrienden en de kwetsbare mensen om je heen. Zo zorgt vaccineren ervoor dat we stapje voor stapje meer vrijheid terugkrijgen. Heb je een vraag over het coronavaccin? Kijk voor meer informatie op de website van GGD Twente en www.coronavaccinatie.nl of bel met het landelijk informatienummer 0800-1351.

   

  Terug naar boven

  Veiligheidsregio Twente is een samenwerkingsverband van de gezamenlijke hulpdiensten en de Twentse gemeenten. Wij vinden het belangrijk dat inwoners van Twente zich voldoende voorbereiden op eventuele calamiteiten.