Lees voor

Eten & drinken

  Eten en drinken en je gezondheid

  Al het eten en drinken waar je bezoekers van voorziet, moeten voldoen aan een goedgekeurde hygiënecode. Als er een (drink)watervoorziening op het evenemententerrein staat, moet deze ook aan meerdere regels voldoen. Beide om te voorkomen dat mensen ziek worden. Zie voor meer informatie de folder: ‘Hygiënerichtlijnen eten en drinkwatervoorziening bij evenementen’.

  Wanneer er (gratis) drinkwater beschikbaar moet zijn is vastgelegd in de folder: ‘Geneeskundige richtlijnen (gratis) drinkwater bij evenementen’.

  Worden er een ongewoon aantal bezoekers en/of medewerkers toch ziek met bijvoorbeeld acute maag- en darmklachten (diarree en/of braken) dan kunt u dit melden aan het Meldpunt Infectieziekten van GGD Twente (053 487 6840).

  Eten en drinken en brandveiligheid

  Tijdens veel evenementen worden er etenswaren bereidt of uitgeserveerd. Tegenwoordig zien we ook regelmatig foodtrucks, omgebouwde busjes of (aanhang)wagens waarin eten wordt bereid. Het geeft net dat extra beetje sfeer aan je evenement. Toch moet je ook hierbij rekening houden met eventuele risico’s. Vraag de exploitant die je inhuurt aan te tonen dat zijn installatie veilig is en dat de maatregelen om incidenten te voorkomen en te beperken aanwezig zijn. Belangrijkste is dat er bij een incident geen brandoverslag kan plaatsvinden naar de omgeving. Door afstand te houden kan dit risico worden beperkt. Hieronder vind je een aantal richtlijnen.

  Elektrisch

  Houd in principe 2 meter afstand tot gevels met openingen. Plaatsing tegen blinde gevels is in principe toegestaan.

  Bakkramen (niet mobiel) met gas

  Houd 2 meter afstand tot aan gevels met openingen (ramen en deuren). Als het een gevel betreft die brandwerend is (30 minuten), zonder ramen en deuren dan is bakken en braden tegen de gevel toegestaan.

  Mobiele bakwagens met gas

  Houd 5 meter afstand tot aan gevels met openingen (ramen en deuren). Als het een gevel betreft die brandwerend is (30 minuten), zonder ramen en deuren dan is bakken en braden tegen de gevel toegestaan.

  Verder moet je er rekening mee te houden dat:

  • Barbecues stevig staan opgesteld.
  • Een beginnende brand geblust kan worden.
  • Er toezicht is van een volwassene.

   

  Terug naar boven

  Veiligheidsregio Twente is een samenwerkingsverband van de gezamenlijke hulpdiensten en de Twentse gemeenten.

  Wij vinden het belangrijk dat inwoners van Twente zich voldoende voorbereiden op eventuele calamiteiten.