Lees voor

Woninginbraak

5873 keer bekeken

  Video

  Een woninginbraak tast je gevoel van veiligheid aan. Een vreemde in je huis die je privacy schendt en een chaos achter laat. Waardevolle spullen of iets van emotionele waarde wordt je ontnomen. Een inbreker is binnen enkele seconden binnen en staat snel buiten. De meeste inbrekers gaan voor een snelle buit. Hoe langer een inbreker nodig heeft om binnen te komen, hoe groter de kans is dat hij doorloopt. In Twente is de afgelopen periode ingezet op het adviseren bij mensen thuis. Er zijn ruim 3000 adviezen verstrekt.  Professionals komen dan bij je thuis en checken de inbraakbestendigheid van je woning. Vervolgens krijg je een vrijblijvend advies hoe je de situatie kunt verbeteren. Dit blijkt een effectieve maatregel om inbraken te voorkomen. Wil je een gratis preventieadvies aanvragen? Stuur dan een e-mail naar pkvw@noaberbouw.nl. Meer informatie over het preventieadvies woninginbraak vind je hier.

   

  Veelgestelde vragen over dit onderwerp:

  • Diefstal door een ‘babbeltruc’ komt steeds vaker voor: onbekenden bellen bij u aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij uw geld en andere waardevolle bezittingen. In sommige gevallen gebeurt dit in combinatie met bedreiging en/of geweld. Dieven doen zich soms ook voor als meteropnemer of reparateur. Of ze vragen om een glas water of een pen, terwijl een handlanger het huis binnenglipt. Deze zogeheten babbeltrucs zijn bedoeld om mensen op te lichten. Het gebeurt voornamelijk aan de deur en bij pinautomaten. Denk niet dat het u niet overkomt, want de dieven zijn zeer behendig met hun smoezen. De politie is alert op deze vorm van diefstal. Lees op de website van de politie meer over babbeltrucs en hoe u kunt voorkomen dat u slachtoffer wordt of bekijk dit filmpje.

    

  Terug naar boven

  Veiligheidsregio Twente is een samenwerkingsverband van de gezamenlijke hulpdiensten en de Twentse gemeenten. Wij vinden het belangrijk dat inwoners van Twente zich voldoende voorbereiden op eventuele calamiteiten.