Carbid schieten in Twente populair, maar doe het wel veilig!

Op Oudejaarsdag mag je ook in Twente carbidschieten. Een prachtig gebruik tijdens de jaarwisseling. Het zorgt voor veel gezelligheid en plezier. Je houdt het gezellig door vooral veilig te schieten. Daarom is op maandag 12 december, voor het achtste achtereenvolgende jaar de Wie is de BOCK-campagne afgetrapt. 

 

Veilig carbid schieten

De Wie is de BOCK-campagne is een initiatief van Brandwondencentrum Groningen, Martini Ziekenhuis, Stichting Carbidschieten Drenthe en de Veiligheidsregio’s in Drenthe, Groningen, Fryslân, IJsselland, Twente en Noord- en Oost-Gelderland. Kijk voor meer informatie op wieisdebock.nl

Meer informatie

Bock-bal2

De 5 tips voor veilig carbidschieten

Met deze vijf tips ben jij goed voorbereid!

Bereid je goed voor.

En informeer tijdig bij je gemeente naar de voorwaarden en vergunningen.

Bescherm jezelf en anderen.

Gebruik gehoorbescherming en draag een veiligheidsbril.

Zorg voor EHBO.

En voor voldoende blusmiddelen (water om te koelen, blusdeken) zodat je goed kunt handelen, mocht er toch iets verkeerd gaan.

Gebruik goed materiaal.

Gebruik alleen een melkbus in goede staat met een stevige bodem. Schiet met een plastic bal in plaats van een melkbusdeksel en zorg dat de bus – na het ontsteken – niet achteruit kan schieten.

Ontsteek het carbid veilig.

Ontsteek de bus met een fakkel op een stok, terwijl je aan de zijkant van de melkbus staat. Ga nooit op de bus zitten. Zorg dat het publiek op veilige afstand is.