Lees voor

Vacature: Adviseur risicocommunicatie (24-36 uur)

06-10-2021

Wil jij bijdragen aan een veilig en zelfredzaam Twente? Ben jij als geen ander in staat mensen door middel van communicatie in beweging te krijgen? Dan ben jij wellicht de nieuwe collega die we zoeken!

Voor Veiligheidsregio Twente (VRT), onderdeel Veiligheidsbureau, zoeken we een:

Adviseur risicocommunicatie
24-36 uur

Wat ga je doen?

Je gaat aan de slag met de communicatie rondom verschillende veiligheids- en risicothema’s. In Twente zijn we goed voorbereid op noodsituaties of calamiteiten. Toch kan er altijd onverwacht iets ernstigs gebeuren. Een grote brand, een heftige storm of bijvoorbeeld een ongeval met gevaarlijke stoffen. Hoe kunnen we inwoners van Twente hier zo goed mogelijk op voorbereiden? Weten ze wat ze moeten doen tijdens een noodsituatie? En hoe vergroten we de zelfredzaamheid? Dit soort vragen staan centraal in jouw werk.

Risico’s met behulp van communicatie beter beheersbaar maken doen we als Veiligheidsregio niet alleen, maar met een heleboel partners. Samenwerken, zowel met collega’s, als met andere partijen en met inwoners is dus een belangrijk onderdeel van de functie. Hierbij heb je vaak een verbindende rol. Zo ben je lid van de vakgroep Risicobeheersing. Deze vakgroep is de spin in het web voor de kolommen (Politie, Brandweer, Ghor, Gemeenten, Veiligheidsbureau), de Veiligheidsdirectie, projectgroepen en externe partners. De vakgroepleden zoeken continu de samenwerking en verbinding, intern en extern, met die partijen waar risicobeheersing een rol speelt.

Je initieert en neemt deel aan zowel bestaande als nieuwe projecten op het gebied van risicocommunicatie en risicobeheersing, waarbij online communicatie (bijvoorbeeld via de website en sociale media) een belangrijk onderdeel is. Je werkt nauw samen met de corporate- en crisiscommunicatiecollega’s van de Veiligheidsregio. Je coördineert en ondersteunt communicatieacties van diverse veiligheidspartners, zoals regionale campagnes. Je bent de spil tussen gemeenten en de Rijksoverheid wat betreft risicocommunicatie en weet landelijke trends en ontwikkelingen door te vertalen naar de Veiligheidsregio Twente. Daarnaast is een rol binnen de crisisorganisatie als onderdeel van je functie gebruikelijk. De crisisorganisatie komt in actie bij een crisis, ramp of incident met grote impact.

Wat vragen we van jou?

Je bent in staat onderbouwde technieken toe te passen om kennis, houding en mogelijk gedrag van verschillende doelgroepen te veranderen, door middel van communicatie. Altijd met als doel de veiligheid en zelfredzaamheid in Twente te vergroten. We zoeken daarom iemand met een achtergrond in gedragswetenschappen/gedragsbeïnvloeding, met daarbij ook ervaring en/of affiniteit met communicatie.

Risico’s zijn dynamisch. Nieuwe risico’s, zoals cybercrime of risico’s als gevolg van de energietransitie, dienen zich aan. Jij staat daarom midden in de maatschappij en weet wat er speelt. Hierdoor ben je in staat in te spelen op de vragen en wensen van zowel de inwoners van Twente als onze partners. Affiniteit met de wereld van risicobeheersing en veiligheid is uiteraard een must. Daarnaast:

  • Heb je aantoonbare netwerkvaardigheden en ervaring in samenwerken.
  • Heb je een vlotte pen en vaardigheden op het gebied van online media. Je kunt een website voorzien van content en Social Media kent voor jou geen geheimen.
  • Ben je klant- en samenwerkingsgericht.
  • Heb je een HBO+/WO werk- en denkniveau, bij voorkeur verkregen door een relevante opleiding.
  • Heb je een flexibele instelling en gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen. Je weet om te gaan met (soms tegengestelde) belangen.

Wat kun je van ons verwachten?

We bieden je deze mooie functie binnen een organisatie die 24/7, 365 dagen per jaar klaarstaat voor een veilig Twente. Je wordt onderdeel van een team van communicatiecollega’s, waarbinnen je veel ruimte krijgt voor eigen initiatieven. Binnen een informele werksfeer is jouw werkdag nooit saai. Op het Veiligheidsbureau in Enschede loop je binnen onze flexplekomgeving naast je vaste collega’s ook veel collega’s van onze partners tegen het lijf waarmee je samenwerkt aan mooie communicatieprojecten. Je komt op veel plekken in de regio en bouwt een groot netwerk op.

Je krijgt een aanstelling tussen de 24 en 36 uur per week afhankelijk van jouw voorkeur. De aanstelling is in eerste instantie tijdelijk voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren. De functie is ingedeeld in schaal 10 (max. €4494,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek). Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Wij kennen prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een Individueel Keuze Budget ter hoogte van 17.05%, een goede pensioenregeling en flexibele werktijden en werkplekken.

Meer weten of solliciteren?

Leuk! Wij horen heel graag waarom jij de ideale persoon bent voor deze functie. Solliciteren kan tot en met maandag 18 oktober via deze link. De eerste gesprekken vinden plaats op vrijdag 22 oktober.
Eerst meer weten over de functie? Bel dan met Jacqueline aan de Stegge, directiesecretaris Veiligheidsregio Twente. tel. 06-57873541. Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Bel dan met Daphne Sleiderink, HR Business Partner, tel: 06-51742699.

Handig om te weten

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een interne kandidaat.

Samen werken aan een veilig Twente

Veiligheidsregio Twente (VRT) is een samenwerkingsverband van hulpdiensten en gemeenten. Samen met onze partners werken we aan een veilig Twente. Wij zijn de drijvende en bindende kracht achter een goede hulpverlening en het voorbereiden op en bestrijden van rampen en crises. De VRT coördineert de aanpak van grote ongelukken, rampen en crises zoals grote branden, een ongeval met gevaarlijke stoffen of terrorisme. Onze organisatie bestaat uit de onderdelen Veiligheidsbureau, GHOR en Brandweer Twente.
Wil je meer over onze organisatie weten, kijk dan op www.vrtwente.nl 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Veiligheidsregio Twente is een samenwerkingsverband van de gezamenlijke hulpdiensten en de Twentse gemeenten. Wij vinden het belangrijk dat inwoners van Twente zich voldoende voorbereiden op eventuele calamiteiten.