Werken bij de veiligheidsregio

Wil jij een bijdrage leveren aan de veiligheid van iedereen die in Twente woont, werkt en verblijft? Dan is een baan bij Veiligheidsregio Twente misschien iets voor jou!

Werken bij de veiligheidsregio

Wil je op het gebied van veiligheid het verschil maken voor de ruim 600.000 inwoners van Twente? Kom werken bij Veiligheidsregio Twente, het regionale samenwerkingsverband tussen hulpdiensten en de veertien Twentse gemeenten. Wij zijn de drijvende en bindende kracht achter een goede hulpverlening en het voorbereiden op en bestrijden van rampen en crises. Veiligheidsregio Twente kent drie kolommen: het Veiligheidsbureau, Brandweer Twente en GHOR Twente. Waar je ook aan de slag gaat: je werkt áltijd in een open en informele werksfeer samen met diverse partners op het gebied van veiligheid en zorg.

Vacatures

Op onze vacaturepagina vind je een overzicht van de actuele vacatures bij Veiligheidsregio Twente. Deze publiceren we ook op de website van Twentse Kracht.

Volg ons op Linkedin om op de hoogte te blijven van de laatste vacatures. 

Vacatures Veiligheidsregio Twente

Werken bij het Veiligheidsbureau

Een optimale voorbereiding op crisissituaties en incidenten: dat is het doel van het Veiligheidsbureau van Veiligheidsregio Twente. Als je bij ons gaat werken, werk je samen aan mooie projecten met vaste collega’s én medewerkers van onze partners, zoals Brandweer Twente, GHOR Twente, gemeenten, politie, Defensie en het Waterschap. Ook het Zorg- en Veiligheidshuis Twente en Kenniscentrum Mensenhandel Twente zijn onderdeel van het Veiligheidsbureau. Dat houdt in dat je een gevarieerd netwerk kunt opbouwen en op diverse plekken in de regio komt. Het mooiste: je verricht werk dat er écht toe doet, bijvoorbeeld tijdens crisissituaties of incidenten. Zo komt het regelmatig voor dat je vanwege een incident al je andere werk moet laten vallen. Duidelijk is dat geen dag hetzelfde is bij het Veiligheidsbureau.

Actuele vacatures bij het Veiligheidsbureau

Medewerkers in kantoorsetting

Werken bij de brandweer

Branden, ongevallen, redden van mens en dier; elk jaar komt Brandweer Twente gemiddeld 4.000 keer in actie. Daadkrachtig, deskundig en behulpzaam: daar staan we voor. Ook als Twente slaapt, werken wij door: ‘Wiej bint der altied’. Onze organisatie telt 1.000 medewerkers (330 beroepskrachten en 670 vrijwilligers) die uitrukken naar incidenten, werken aan preventie en inspelen op ontwikkelingen als digitale veiligheid en nieuwe wetgeving. Dat houdt in dat er voor jou veel kansen zijn om je persoonlijk te ontwikkelen, door te groeien en nevenfuncties te vervullen. En we stimuleren een gezond lijf en gezonde geest, onder meer door voedingsadvies en sportmogelijkheden aan te bieden. Welke functie je binnen onze organisatie ook uitoefent: je zet je in voor een veilig Twente, een brandveilige generatie en speelt in op de ontwikkelingen om je heen. Onderdeel van Brandweer Twente is de Twente Safety Campus: dé ontmoetingsplek voor innovatie en ontwikkeling op het gebied van veiligheid op het voormalige Vliegveld Twente. 

Actuele vacatures bij Brandweer Twente

Brandweerauto

Werken bij de GHOR

De voornaamste taak van de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio (GHOR) Twente? Samen met zorgorganisaties de zorg coördineren in de voorbereiding op en tijdens crises en rampen. GHOR Twente bestaat uit een hecht team van collega’s die zorgen dat de zorgketen in Twente soepel samenwerkt, zowel tijdens incidenten als daarbuiten. Hiervoor hebben we veel contact met onze multi-, keten- en netwerkpartners binnen zorg, veiligheid en openbaar bestuur. Als je bij ons aan de slag gaat, bouw je snel een groot netwerk op. Ook interessant: het werk is dynamisch. Zo komt het regelmatig voor dat je vanwege een incident je agenda leegveegt en een deel van de coördinatie van de zorgverlening oppakt. Als je al weet hoe het binnen een zorginstelling reilt en zeilt, is dat fijn. Toch is het niet per se noodzakelijk; ons team zorgt dat je snel op vlieghoogte komt.

Actuele vacatures bij de GHOR

Stage- en afstudeerplekken

Binnen Veiligheidsregio Twente verwelkomen we het hele jaar door studenten voor verschillende stages, opdrachten en afstudeerplekken. Als organisatie vinden wij het belangrijk om samen te werken met studenten. Zij brengen een innovatieve frisse blik en zijn de medewerkers van de toekomst. We hebben dan ook zeker wat moois te bieden! 

(Afstudeer)stage bij Veiligheidsregio Twente

Stamtafel veiligheidsbureau

Contact

Wil je meer weten over werken bij Veiligheidsregio Twente of heb je een specifieke vraag? Neem dan contact op met team Mens & Organisatie.

Team Mens & Organisatie