De werkdag van...

Marith de Jong - Stagiair

In deze rubriek laten we verschillende collega’s van Veiligheidsregio Twente aan het woord over hun werk. Zo willen we graag laten zien wat we als veiligheidsregio allemaal doen. Dit keer geeft Marith de Jong, stagiair, een inkijkje in haar dag. 

Start werkdag

Om 06.45 uur zit ik op de fiets richting de bushalte. Eenmaal aangekomen in Zwolle haal ik koffie bij de kiosk en stap ik in de trein om een uur later te arriveren in Enschede.

Werken aan mijn stageopdracht

Als ik op kantoor kom, is het meestal al lekker druk en zoek ik een plekje. Vanmorgen werk ik aan mijn stageopdracht vanuit Platform IVZ. Voor mijn stageopdracht heb ik gesprekken gevoerd bij de 14 Twentse gemeenten. Deze gesprekken moeten uitgewerkt en verwerkt worden in mijn onderzoek.

Risk Factory

Vandaag heb ik om 12.00 uur een dienst op de Risk Factory. Hier begeleid ik een dagdeel in de week een groep kinderen die hier met hun klas te gast zijn. De kinderen krijgen met scenario’s te maken als; brandveiligheid in huis, 112 bellen, internetveiligheid, etc. In nagebootste praktijksituaties ervaren leerlingen van groep 8 hoe ze om moeten gaan met onveilige situaties én hoe ze concreet moeten handelen. Dat doen we door in totaal zeven interactieve scenario's te doorlopen met als uitgangspunt 'leren door te doen'. 

Kijk voor meer informatie hierover op www.riskfactorytwente.nl

Richting huis

Omdat ik twee uur moet reizen met het openbaar vervoer, is het vaak al donker als ik weer thuis kom in Hasselt. Ik fiets langs de grachten, die vaak mooi verlicht zijn.