Meldkamer Oost-Nederland nu officieel geopend

De Meldkamer Oost-Nederland is alweer ruim twee maanden in gebruik. Op donderdagmiddag 1 juni werd hij officieel geopend. Voor deze opening waren de strategische partners uitgenodigd die in de afgelopen jaren direct of indirect betrokken zijn geweest bij de totstandkoming van de meldkamer. Ruim 100 mensen kwamen dit belangrijke moment vieren. Het werd een middag vol afwisseling en interactie.

Impact

Mooie start van het inhoudelijke programma was de film die is gemaakt tijdens de migratiedag op 21 maart. Dat benadrukte nog eens de impact die deze ongekend complexe migratie had op centralisten en allen die daar omheen staan.

Hindernissen

Er was deze middag volop ruimte om het over deze impact te hebben. Dagvoorzitter Wendelien Wouters ging in gesprek met de zaal, Hoofd Meldkamer Niels Nijman, centralisten en de panelleden Hubert Bruls (burgemeester Nijmegen), Carol van Eert (voorzitter afstemmingsoverleg), Monique Vogelzang (Ministerie J&V) en Saskia Louwers (Witte Kruis Ambulancezorg). Het ging over de hindernissen die we hebben moeten nemen, over hoe het nu gaat en hoe we vanaf nu vorm gaan geven aan een organisatie met zo'n belangrijke maatschappelijke functie.

Goede samenwerking

Alle aanwezigen waren het erover eens: werken aan een goede samenwerking is een voorwaarde voor een goed functionerende meldkamer. Waar het prettig werken is en waar de ruim 3 miljoen inwoners van Gelderland en Overijssel 24/7 op kunnen vertrouwen.

Verbinden

De belangrijkste rol deze middag was weggelegd voor de mensen zelf. Een aantal collega's binnen de nieuwe meldkamer verzorgden samen de openingshandeling. Niet door een lint door te knippen, maar door linten juist samen te brengen en met elkaar te verbinden. Een mooi moment waar we met een goed gevoel op kunnen terugkijken.

Feest voor medewerkers

Uiteraard gaan we de migratie later dit jaar ook nog vieren met alle medewerkers in de vorm van een medewerkersfeest.

Foto's: Marcel van Saltbommel

Onthullingsmoment meldkamer
Onthullingsmoment meldkamer
Onthullingsmoment meldkamer
Onthullingsmoment meldkamer
Onthullingsmoment meldkamer
Onthullingsmoment meldkamer