Nieuwe websites voor Veiligheidsregio Twente

De bedrijfswebsite van Veiligheidsregio Twente (vrtwente.nl) en de website die ingezet kan worden bij een groot incident of ramp in Twente (crisistwente.nl) waren beiden toe aan vernieuwing. Ze waren niet meer zo gebruiksvriendelijk, pasten niet bij deze tijd en voldeden ook niet meer niet aan de strenge eisen die aan overheidswebsites worden gesteld. Daarom is er een traject gestart voor nieuwe websites. Hierbij is  ook de evenementenvoorlichtingswebsite (evenementen.vrtwente.nl) meegenomen. Vanaf vandaag staan alle drie de websites live!

Corporate website

De corporate website vrtwente.nl bevat informatie over de verschillende onderdelen die vallen onder de veiligheidsregio en de partners waar we mee samenwerken. Ook is er een speciaal onderdeel 'Werken bij de veiligheidsregio' waar we ook de vacatures publiceren. Deze website is met name gericht op de partners waar we mee samenwerken en mensen met een interesse in de veiligheidsthema's die spelen in Twente. Uiteraard wordt ook verwezen naar de websites van de hulpdiensten zoals politie.nl en brandweertwente.nl. 

Ga naar de homepage van vrtwente.nl

Evenementenwebsite

Onderdeel van de corporate website is een platform waar evenementenorganisatoren en vergunningverleners van gemeenten terecht kunnen voor informatie over het organiseren van veilige evenementen. De site bevat onder meer informatie over het opstellen van een veiligheidsplan en de verschillende soorten tekeningen die gemeenten kunnen vragen bij het doen van een vergunningaanvraag. Ook is er een pagina met informatie over alle thema's die spelen bij het organiseren van een groot evenement zoals beveiliging, brandveiligheid, sanitaire voorzieningen en de inzet van EHBO-posten. 

Ga naar evenementen.vrtwente.nl

Twente Veilig

Tijdens incidenten is het vaak lastig om in de wirwar van alle media (televisie, internet, sociale media) betrouwbare informatie te vinden. Vanaf nu kun je hiervoor op één plek terecht. Het platform Twente Veilig informeert inwoners en bedrijven van Twente bij grote incidenten, rampen en crises en geeft informatie over hoe je je zelf voor kunt bereiden op allerlei risico's.  

Informeren

Op twenteveilig.nl vind je actuele informatie en updates over grote incidenten. Denk hierbij aan een grote brand midden in een woonwijk, een flinke stroomstoring of een groot verkeersongeval waarbij bijvoorbeeld gevaarlijke stoffen vrijkomen. We geven informatie over wat er aan de hand is maar ook lees je instructies van de hulpdiensten, zoals bijvoorbeeld ‘sluit deuren en ramen’ of ‘drink geen water uit de kraan’. 

Hoe bereid je je voor?

Naast incidenten kun je op twenteveilig.nl ook informatie vinden over wat je zelf kunt doen om ervoor te zorgen dat je voorbereid bent op de meest voorkomende risico's. Zo is er informatie te vinden over het samenstellen van een noodpakket, lees je wat je kunt doen bij uitval van nutsvoorzieningen en leggen we uit wanneer je 112 belt en hoe een NL Alert werkt. 

Ga naar twenteveilig.nl

Zie je een foutje of heb je tips? Laat het ons weten!

We hebben met veel enthousiasme gewerkt aan de nieuwe websites. Mis je toch zaken, zie je ergens een foutje of zijn dingen niet duidelijk? Geef het vooral aan! Je vindt onze contactgegevens op de contactpagina.