De werkdag van Jarno

Jarno Rouweler - Adviseur risicobeheersing en evenementen bij GHOR Twente

In deze rubriek laten we verschillende collega’s van Veiligheidsregio Twente aan het woord over hun werk. Zo willen we graag laten zien wat we als veiligheidsregio allemaal doen. Dit keer geeft collega Jarno Rouweler een inkijkje in zijn werkzaamheden als Adviseur risicobeheersing en evenementen bij GHOR Twente en als Hoofd informatie geneeskundige zorg binnen de crisisorganisatie van Veiligheidsregio Twente.

Jarno Rouweler - GHOR Twente

Een leeg kantoor

Om half 8 begint mijn werkdag. Meestal ben ik als eerste op kantoor en doe ik de lampen van de afdeling aan. Vervolgens start mijn dag met het beantwoorden van de openstaande mailtjes.

Leeg kantoor

Acties zorgrisicoprofiel

Vandaag zijn er een aantal zaken die ik moet regelen rond het zorgrisicoprofiel. In het verlengde van het Regionaal Risicoprofiel, zijn we bezig met het opstellen van een zorgrisicoprofiel voor Twente. Samen met de zorgpartners brengen we in kaart welke risico’s de meeste kans en impact hebben voor de zorginstellingen in de regio. Van dit project ben ik projectleider.

Meer weten? Neem dan eens een kijkje op onze projectsite: zorgrisicoprofiel.ghortwente.nl

Afstemmingsoverleg

Vanuit de GHOR adviseer ik op allerlei vraagstukken op het gebied externe veiligheid. Dit gebeurt vanuit de Veiligheidsregio gezamenlijk met de brandweer, maar we hebben ook veel raakvlakken met de GGD. Om te voorkomen dat er tegenstrijdigheden in onze adviezen zitten, is het goed om in beeld te hebben over welke onderdelen elke partij adviseert en waar raakvlakken zitten.

Lunch

Om 12.00 uur lunchen we vaak met z’n allen aan de stamtafel. Een gezellig moment waar we bijkletsen met elkaar. Dit keer bespreken we wat iedereen komend weekend voor leuke dingen op de planning heeft staan.

Afstemming Officier van Dienst 

Na de lunch stem ik af met de Officier van dienst Geneeskundig. Diegene maakt elke week een doorkijkje naar de evenementen die over een maand plaatsvinden. Hierbij wordt gekeken of deze evenementen impact hebben voor onze ketenpartners. Ook bespreken we de evenementen die komend weekend plaatsvinden en wat we daar kunnen verwachten.

Twentehuis
Stamtafel veiligheidsbureau
Sportschool

Communicatie rond evenementen

Om 14.00 uur heb ik een overleg met de adviseur evenementen en een communicatie collega over de communicatie rondom evenementen in 2023. Vanuit de GHOR hebben we kortgeleden een mooie visual gemaakt met daarop alle thema's waar we gezamenlijk met de GGD folders voor hebben.

Visual over evenementenveiligheid

Hoofd Informatie

Naast mijn reguliere werkzaamheden voor het GHOR bureau heb ik ook een functie in de crisisorganisatie. Ik ben bij een incident of crisis inzetbaar als Hoofd informatie geneeskundige zorg (HINgz).

Aan het einde van de dag verstuur ik nog een mailtje voor het HIN-rooster van volgend jaar. Voor de eerste helft van het jaar is het rooster nu rond.

Hoofd leegmaken

Het is 17.00 uur, mijn werkdag zit er weer op.

Na een dag werken vind ik het fijn om even sportief bezig te zijn, dus mij vind je regelmatig na werktijd in de sportschool!

Meer weten over de GHOR?

Meer verhalen

Alles
Katleen Horck-Brummelhuis - Kwartiermaker Zorg, Veiligheid en Straf
"Eén van mijn opdrachten als kwartiermaker is om te werken aan de zichtbaarheid in de regio."
Lees meer
Marith de Jong - Stagiair
"Ik begeleid een dagdeel in de week een groep kinderen die hier met hun klas te gast zijn."
Lees meer