De werkdag van ...

Maud Pfeijffer - Afstudeerder Universiteit Twente

In deze rubriek laten we verschillende collega’s van Veiligheidsregio Twente aan het woord over hun werk. Zo willen we graag laten zien wat we als veiligheidsregio allemaal doen. Dit keer geeft afstudeerder Maud Pfeijffer een inkijkje in haar dag. 

Maud Pfeijffer

Hoi! Ik ben Maud en doe mijn afstudeeronderzoek bij de VRT. Dit gaat over Risicocommunicatie rondom hittestress bij senioren. Hier geef ik jullie een kijkje in mijn dag!

Rondje hardlopen

Ik begin de dag met een rondje hardlopen; het is aardig vroeg en nog donker, dus goede lichtjes zijn een must. Nu maar eens klaarmaken voor mijn echte werkdag.

F35 fietssnelweg in de avond

Het is al bijna licht wanneer ik naar de Nijverheidsstraat fiets. Dit is de locatie waar ik sowieso 1 dag per week te vinden ben. Bij binnenkomst haal ik een kop thee en kies ik een van de werkplekken uit. Daar open ik mijn mailbox, bereid ik mijn overleggen van de dag voor en schrijf ik aan mijn onderzoeksrapport.

Interview

Na een uurtje is het tijd om op pad te gaan: onderzoek naar hittestress bij senioren kun je niet uitvoeren zonder senioren te spreken. Het interview wat ik vandaag moet doen is in het centrum van Enschede, lekker dicht bij kantoor.

Twentehuis

Op de fiets terug

2 uur en 2 koppen thee verder stap ik weer op mijn fiets: dit interview was een succes! Terug naar kantoor. Daar kan ik mooi even lunchen met een vriendin van mij die toevallig ook in het twentehuis werkt.

Stagebegeleiding

Na mijn lunch is het tijd voor overleg met Mirjam, zij begeleidt mij vanuit de VRT. Ik praat haar bij over de interviews die ik gehad heb en hoe het uitwerken gaat. Mirjam weet me gelukkig weer een paar tips mee te geven voor het interviewen.

Aan het typen

Die interviews werken zichzelf helaas niet uit: tijd om het interview van vanochtend uit te typen. Gelukkig heb ik een softwareprogramma wat dit iets makkelijker maakt.

Fietsen op fietsweg
Stagebegeleiding - maud
Werkplek - Maud

Laatste afspraak

Om 15.30 uur vertrek ik naar de campus van de Universiteit Twente. Hier heb ik nog een meeting met mijn begeleider daar. We bespreken mijn dataverzameling en de analyse hiervan, net zoals de planning. Als ik 2 uur later naar buiten stap is het alweer donker: het is dus echt december. Tijd om naar huis te gaan.

Maud bij bord Universiteit Twente

Meer verhalen

Alles
Jop Wieffer - Communicatieadviseur
"Cyber is een thema dat de komende jaren in toenemende mate onze aandacht zal vragen."
Lees verhaal
Fleur Smelt - Medewerker Risicobeheersing
"Het was een drukke, maar productieve dag!"
Lees verhaal
Portretfoto Fleur