De werkdag van....

Sandra van der Steen – Projectleider Aanpak Zorgfraude

Ik las 2 jaar geleden ‘Een pact voor de Rechtsstaat’: een rapport over terugdringing van drugscriminaliteit in Nederland. Vanaf dat moment was mijn interesse in de ondermijning van onze samenleving door criminaliteit gewekt. Een gesprek bij Veiligheidsregio Twente leverde de klus ‘aanpakken van zorgfraude’ op. Samen met de collega’s bij de 14 Twentse gemeenten en diverse andere partners ben ik vanuit zowel platform Integrale Veiligheidszorg (IVZ) als de organisatie voor zorg en jeugdhulp Twente (OZJT) aan de slag om de zorg te ontdoen van fraude en criminaliteit.  

Sandra van der Steen bij haar werkbureau

06.30 uur

Bij ons thuis gaat de wekker op een werkdag dan al om half zeven af. Na het verzorgen van onze piepkleine Cochin-kuikens, breng ik onze jongste naar groep 3 van de Lonnekerschool. Onze oudste gaat zelf naar ‘de middelbare’. Daarna snel naar kantoor (Twentehuis) om wat eerste mails weg te werken. Mijn partner werkt vandaag vanuit huis en neemt het commando over, want ik ben later thuis vanavond.

Collage van kuikens

Mijn week ziet er vaak gevarieerd uit. Vandaag staat in het teken van lessen. Ik geef, samen met collega’s van handhaving en toezicht en Menzis, workshops aan studenten van het ROC Twente die binnenkort examen doen en dan de zorg in gaan. In anderhalf uur leggen we uit dat veel zorgaanbieders goede zorg verlenen, maar dat het ook wel eens mis gaat en fout zit. Hoe herken je dat en wat moet je dan doen. We bespreken een fictieve case en laten de studenten signaleren en vragen stellen. We hopen hiermee dat deze young professionals in ieder geval straks in de praktijk weten wat ze te doen staat bij een niet-pluis-gevoel.

Sandra tijdens het geven van een presentatie

Terug van ROC zet ik nog snel even wat vergaderverzoeken uit en lees de laatste socials over ondermijning en zorgfraude. Enkele gemeenten buiten Twente willen wat meer weten over onze aanpak van zorgfraude, dus die mail ik terug. Verder nog een verzoek om mee te werken aan een congres over aanpakken van zorgfraude. Daarna is het tijd voor de meeting van het platform Integrale Veiligheidszorg. Goed om daar ook aan deel te nemen, want de aanpak van zorgfraude kan alleen door samen te werken.  

Sandra met collega voor een banner van 'Aanpak Zorgfraude'

Einde van de middag richting Breukelen voor een inspirerend college op Nyenrode van Edgar Karssing over ethiek in leiderschap en moreel kompas. Waarom zetten we dit kompas soms uit…heel interessant.

 

De dag is al lang en breed om als ik weer thuis kom. Maar het is er wel eentje geweest waarop je door kunt! 

Benieuwd wat morgen brengt in de strijd tegen zorgfraude. 

Kasteel in Nyenrode

Meer verhalen

Alles
Jop Wieffer - Communicatieadviseur
"Cyber is een thema dat de komende jaren in toenemende mate onze aandacht zal vragen."
Lees verhaal
Fleur Smelt - Medewerker Risicobeheersing
"Het was een drukke, maar productieve dag!"
Lees verhaal
Portretfoto Fleur